31 Ocak 2009 Cumartesi

ŞARKI SÖZLERİ

Bir Pesimistin Gözyaşları

24
Acimasizca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yanlizliklarimiz

Yaslanan Birgün Bugün. Bavulu Topluyor Ve Son Vedasi Tipki Dün Gibi, Köseye Çekilip Agliyor, Bense Yarina Penceremden Bakma Gafletindeyim. Gözlerim Dolu Ve Ellerim Tutuklu Yüzüme.

Dudaklarim Kilitli, Hosçakal Bugün!..Sen De Yolcusun Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani

Saçlarimda Sakli Kar Beyaz Ve Gözlerimde Hep Telas. Panik, Silik Resimler Ortasinda Bir Küçük Çocuktum Hep Konuktu Baska Gün Ve Çok Soguktu Her Geçen Dün. Tipki Sen Gibiydi Giden O Eski Dünler, Geçmisin Karanliginda Anilarimdi Onlar, Bense Bulamaz Oldum Onlari, Hep Selam Gönderdim Geride Kalana Kanitim Yoktu Yarina, Yolcularimla Agladim, Hiç Misafir Olmamisti Kimse Bunu Ben Anladim. Sonbaharda Katil Oldu Rüzgarlar, Öldu Tüm Yapraklar, Yagmur Aldi Gözyasi, Ve Rüzgar Oldu Ruhlar Estiler Yavasça. Sen Misali Aglamisti Her Dünüm Usulca.

(x4)
Dudaklarim Kilitli, Hosçakal Bugün, Sen De Yolcusun, Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun, Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani.

Acimasizca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yanlizliklarimiz

Aynalarda Bugulu Yüzümü Göremez Oldum, Ve Iyimserlik Mateminde Sari Gül Tuttum. Hayallerim Yok Oldu Koydugum, Yerde Yoktu Hiçbiri, Tek Yabanci Bendim Evde, Ve Bir Yalanci Mumdu,Dogan Günes. Solan Gülümdü, Talan Sonuydu, Kalan Resimdi Bir Vesikalik Gülen Çocuktum Yüzüme Bakarak Agladim, Yüzlesirken Kendimle Hiçkiriklarimla Savasir Oldum Ertelendim Yarina. Reddedildim, Gideni Yolcu Etti Gözlerim Ve Gelene Meraba Dedi Bu Kimsesiz Dilim, Ortalarda Gezinen Oldu, Dilenci Ellerim, Bu Son Demiydi Sonbaharin Son Yapraginda Son Gülümsemekki Nefesi Son Çekisti Içime Sonbahardi. Güz Agirdi Gün Üzeri Bir Tebessüm Etti Yüz, Sakli Kaldi Her Düsende Kirilan Onca Göçebe His, Biz Dünden Olma Yarina Varma Garibeyiz.

Acimasizca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yanlizliklar olur

(x4)
Dudaklarim Kilitli, Hosçakal Bugün, Sen De Yolcusun, Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun, Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani.

Yalnizlik Ömrüm Boyunca Tanimadigim Bir Yabanciydi ;Onunla Simdilerde Beraber Uyaniyoruz Her Yeni Güne iki Yalniz Sarkilar Yaziyoruz,Yorgunuz,Çok Yorgunuz,Cok Yorgunuz...

Analiz
VERSE 1
Kralin elleri nasir ve yelleri soguk günün ve belleri kirik dünün ve gözleri donuk çocuk ve selleri yikar evim, duvarlarim buruk içim ve pilleri bitik kalplerin yönleri kayip ara. Yillatilmis senelerin nöbetçileri degil miyiz? Gardiyan da bendim, hakimin de kendisi ve hapse teslim edilen huzurun girtlagini ben kestim, katil oldum sirretinden müebbetim hürriyete!...Bu kül tablasi kaçinci kez yatti sigara altina?, söyle her nefeste kaç adim yanastim tahtima? Neferin nefesi manevi ve her maneviyatta cesareti sakladin ve cebine tiktin. Bikiktin, halden anlamazlar ordusuyla ayni yere tikiktin ah!... Sancilarina karsi sen yikiktin, hep bakiktin akibetine dürbünle, sürgüne kakiktin, analiz her bedende ayri ruhtu,sen kayiptin!... Evvelindir mahremin ve örtü örttüm üstüne ve Tanri, sanri çekti gözüne bir kalemde gelecek ekti. Körpe kalbim zorba düstü, torba doldu bin yalanla kin üsüstü, din bozuldu, hin doluydu tin hududu bin biçakla harp yasandi, sin gömüldü in içine, yarami tuzla sivadi her melek ve bin (sago Key)çile, gözümün içine igneler batirdi bu felek. Analiz ettim her günahta bir kelek, not aldim not edildi, özrü diledim reddedildi, yasadim yanildim resmedildi, günahin payini buldum.

Nakarat 2x

Analiz ettim kimler arkasinda kinler ve inlerin karanliginda günesi kim bekler ve geride kalan o dünler kime gülümser? Kime iyimser? Kime kötümser? Yarinin bugünden çikari ne?
Ve analiz ettim her duada gerçegin bir payini buldum, kudretinde puslu kisilik ayıplari ve düsene tekme atan o insan kayiplari, çikara dayali, pahali zamanin harcanisi. Bugünün yarindan çikari ne?

Anlamakti zor olan ki kolaya kaçmak alinmakti herseye. Ben asli buldum, yasli kalbin pasli kör durumda ilaci oldum. Hep kiraci kaldim verilen her degerde hanci durdum, yikilan her güvende yolcu düstüm, üsüdüm yalnizlarda, yildizimla karaya düstüm,sanci buldum, yankilandi bin acimda her sesim ve analiz ettim. Kimsesizdi ruhum ki; kimselerdi, kimsesizler hilesizdi tüm görüntüler ve her seferde gerçegin bir payini buldum. Yorgun oldum, sorgum bitti, durdum baktim yagma etti Tanri tüm ganimetleri, riya rüyalar anlatildi geregi yoktu. Martavalla avunan oldu insanoglu, çukura gömdü arzularini, tüm günahlariyla onure etti yalnızlar da garibe düştü. Ayak yürür,atar yürek, zaman çatar gömer kürek ve her bilek düser yere. Okka yüzlüm yara bere, korku bir tüfek ufak tefek, felekse avci gözü pek, analiz ettim,sen tek,hep yek!...

Nakarat 2x

Analiz ettim kimler arkasinda kinler ve inlerin karanliginda günesi kim bekler ve geride kalan o dünler kime gülümser? Kime iyimser? Kime kötümser? Yarinin bugünden çikari ne?
Ve analiz ettim her duada gerçegin bir payini buldum, kudretinde puslu kisilik ayıplari ve düsene tekme atan o insan kayiplari, çikara dayali, pahali zamanin harcanisi. Bugünün yarindan çikari ne?

Bağdat
Sizleri ölen sayısız insan için 3 dakikalık Saygı duruşuna davet ediyorum.

Mermi icad oldu mertim bozuldu
ve merhumlar evin duvarında meçhul Gazi.
Mayın şehit Taburu,
Mayısta kan yağmuru,
düşman uyku mahmuru,
dünya kin maduru,
solumda katliam, nerede sağ duyu?

Mevzileri nöbet alan Fevziler Feyz alamadan Fethettiler Ahireti,mektupları kayıp, cinayet ayıp ve kültürler bombalandı, kimse sallamadı, Bağdat ateş aldığında kalbim durgun yedi, güneş doğudan battı. Mumlarınızı yakın, yorgun düştü uçaklar, tebessüm etti tüm sanıklar, Tankları tanımlar tanıklar, yanıklarla dolu topraklar, karamparça bulutlar ve savaş! Yavaş ölüm kaderinin hız kaynağı, telaş pazarı, can kumarı, çıkar savaşları, B52'ler yarıda kesti pişen aşları ve dünya kan deryası, geleceğin bedeli pahalı, duygular yamalı, suçu gelin etseler de kimse güvey girmeyecek, bilirim bu Tarih değişecek ve Tekerrüre dayalı imha Tarihçesi, kurak sevgi bahçesi suya hasret.

Topalla gezen aksamak öğrenir,
Abanın Kadri yağmurda bilinir ve
hatıra silinir
Ana gibi Yar olmaz, Bağdat gibi Diyar olmaz
AMA Bağdat bombalanırr!!!.[bbummmm]
( yoo Sagopa K. Kuvvet Mira )

Topalla gezen aksamak öğrenir,
Abanın Kadri yağmurda bilinir ve hatıra silinir
( Sagopa Kajmer, Hey Sago hadi ).
Ana gibi Yar olmaz, Bağdat gibi Diyar olmaz ama Bağdat bombalanır.[buuummm] ( yoo Sagopa K. )

Kazanılan her Madalyon, mayın tarlasındaki Piyon Askeri Reyona bir şampiyon sıfatıyla koydu bir Galon Kurşun, Hüşu derbeder. Turşu geçmişler ve savaşta Gazi bebekler, tekler
kalbimin atışı ve ekler günbatımından Şafağa doğru süre gelen kanlı iklimler. Psikolojisi kaybolan bitkisel yaşamlar, İdeolojisi kuyularda saklı taşbakan kanayan yaraların Ortadoğusundan Güneş battı ve bu şarkının 3 Leşi olmalı Bir'Leş'miş o milletler sorgulamalı, bir'leş'miş Amerika yılanları çıngıraklı, amacında yalanları ve kitle imha Dolarları 24 Beat'te tenha Hiphopları. Kinimin Raple yansıyan oluşumları, Kanunları kelepçelemeli ve elemeli eli Zaferi simge edeni ve Eylemini barışa saklayan her bireyi.

Topalla gezen aksamak öğrenir,
Abanın Kadri yağmurda bilinir ve
hatıra silinir
Ana gibi Yar olmaz, Bağdat gibi Diyar olmaz ama Bağdat bombalanır. [buummm]( yoo Sagopa K. Kuvvet Mira )

Topalla gezen aksamak öğrenir,
Abanın Kadri yağmurda bilinir ve
hatıra silinir( Sagopa Kajmer, Hey Sago hadi ). Ana gibi Yar olmaz, Bağdat gibi Diyar olmaz ama Bağdat bombalanır.[bummm] ( yoo Sagopa K. )

Hey hadi, hadi söyle, hadi söyle. Kimin yaşıyacağına kim karar veriyor? Kimin ölüceğine kim karar veriyor? Bu savaş anlamsız. Bana bakın burda duruyorum ve üstüme tek bir kurşun bile gelmiyor. Bir tane bile gelmedi Neden!?! Peki neden hepsinin ölmesi gerekiyor? Burda durabiliyorum görüyorsunuz.


Bir Pesimistin Gözyaşları
Aldanışlar orada kaldı, aldatıldın ahın vardı, aldatıldım
ahım aldı, yalvarıldım vahım oldu, aldanışta masum oldun,
yalvarışta yüzüm soldu. dikene battı yalanın ağzı,
yatsılarda mumlar öldü. düşümü böldü sevgi çölünün ölüme
çeken o kavuran nefesi, akşamında leşime baktım, peşime
takılan adını kazıdım, ümidi çaldım, ahı yanıma vardı,
vahımı şarkı yaptım, dinledikçe ağladım, gözyaşım!...
insan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin
sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu. yoksulluk
korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm
fakirliğin özünü, çevirdim yüzümü, dostumundu teklif,
düşmanındı ısrar, acaba nereye kadar sürer bu tekrarlar.
yalanlara radar olsan neye yarar, zararın dönüşü kârın el
mi sallar? batan güneş yine doğar. batan gemi yatan mezar,
azar azar kazar mezar, kumar umar arar, yazar kader kime
çıkarsa bahtı tahtı kapar, tanrı bunu hep yapar. salla
gitsin arzular gemiler zaten batık, yolla gitsin mektuplar
adresin mi kayıp? zorla güldü âmâlar ağlamak mı ayıp?
korla yandı umutlar geçen dünü sayıp, yor ki aklını
hakkını sorgula düne bakıp?

Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi gidecek habersiz
uzaklara? kaç yalan yıkacak güvenleri? kaç satır yazılacak
kader kitabına ve kaç dua edeceksin tanrına, kaç damla
gözyaşı dökeceksin uğruna? kaç yarın bekleyeceksin?
sonralara kaç damla gözyaşı?

Tasanın etrafında gezgin olmuş insanlar kısacık molalarda
tanıdılar mutluluk denen kelimeyi ve tanrı bâş etti, çile
doğdu, hile koydu adını günahın. sille vurdu, illeler
inatçı yordu, sınava tabi tabiat ananın evlatları rabbi
tanımadı, kimisi küfretti yaradana, zülmetti kendine,
hükmetti paraya, çoğuna paralar sıktı kurşunu yaralar açtı
durumu battı. dünya malı uçan halı, kırılır dalı her
ağacın, yıkılır her bina affette, gofret, bedelindir o
dökülen tuzlu yaşlar, haşlar gözünü yıka yüzünü, hüzünü
her adem tanır, geçici bir dövmesin şeklini çizdi tanrı
topraklara; vakti gelince kazma kürekle silineceksin.
dayanacağın bir duvarın yoksa ör hadi, kuvvete dayanamayan
adalet aciz, adalete dayanamayan kuvvet zalimdir, hakkımı
isterim, payıma düşen herşeyi alırım felsefesi, haksızlık
oyunlarında hakkı yendi, rengi kaçtı yaşamın, derdi sardı,
yaranın acısı tacı attırdı krala dahi, bir ömür fani, bir
umut hani? tebessüm vahi, kabusum gani yazdıklarım;
yazacaklarımın güvencesi sago k.

Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi gidecek habersiz
uzaklara? kaç yalan yıkacak güvenleri? kaç satır yazılacak
kader kitabına ve kaç dua edeceksin tanrına, kaç damla
gözyaşı dökeceksin uğruna? kaç yarın bekleyeceksin?
sonralara kaç damla gözyaşı?

neden ölüyorsun anne?
bak vakit doldu, sıram geldi...
ah hayır sakın korkma bir tanem ölümde hayatın bir parçası,
vakit varken tomucukları topla zaman hala uçup gidiyor ve bugün gülümseyen bu çiçek yarın ölüyor olabilir!..


Didaktik Kitaplar
VERSE 1
Birikimlerimiz kısıtlı, arzularımızın ışığı,egoizme yansıdı, ya da kısıtladık insancıl yanımızı, tokatladık karanlığa mum yakanları. Barış hududuna mermi atanların akıbetini yazan hocalarım oldu savaş yanlısı. Literatürün gerereği yapıldı. Atamın ellerini aradım. Kürsülerde yetişen mengenelere her yılım on elimi kaptırmaktan yıldım, yılım bana zehir oldu yine, halkım alkış tuttu ve ben elimi kırdım. Geçemediğimiz köprüler ardımızdan ağladı, tıpkı yere düşen ekmek kırıntıları gibi, zan altında masum yedi kelepçeleri ve sırıttı birileri, makam arabalarna yol ver geçsin, emri vaki olmuş her yolcu, açılan çenelere çekici ver çaksın,yazılı kuralların kuramları aştı. Parmakları kırılan bu yazar yılmadı, kaç yazar alim olsan, amacını yamacında doğarak yok oldu Sezar, dedelerin toprak oldu bak orda mezar!... Yalanla savunan dürüstle tanıştı, tekmeyle kovulan kiniyle yarıştı, paradan uzak olan silahla tanıştı, hayatla darılan ölümle barıştı.


KORO
Hainlik diz boyuna, laik durum acı kadere bağlanmış iş bitik
Taktiklerimizin nefesi kesilmiş, didaktik kitaplar sobada odun
Ve yurdun taşı toprağı çakıla karışmış, hocalarım eylem yürüyüşünde
Bilginlerim afaroz edildi didaktik kitaplar sobada odun.


VERSE 2
Bir okumuşum tam onbeş sene sürece, ve okulumu kırmışım kırılmışım dünümde. Şimdilerde ezbere büyüdüğümü anladım tek düze. Bilgilerimi çöpe attığım defterlerimde bıraktım ve soru kağıtları artık yok önümde, tıpkı sorulan sorulara cevap olamadığı gibi. Verilen cevaplara kayıtsız kalanım, ben talanım, ortadayım çevremde bu koca şehir, elimde dumandan ibaret bir zehir, kibirle yıkanan insancıklar ortasında binlerce çocukluğum, çantalarına koymak için bekliyor geleceğini. Ben işte oydum şimdi buyum. Önümüze bakıp da yönümüzü bulamadık, gözümüzü açıp da yolumuza varamadık, sözümüzü tutup da ileriye adım atamadık, adımızı karaladık ama temize çıkaramadık, Atamıza rüsvayız, şimdi ben soruyorum sayın hocam pişman mısınız? Gelecek sizin eserinizdir, ezbere nesiller yoldalar, kırmızıda geçtiler, yeşili beklemeden meydanı boş bulan her hergele, mengene oldu ülkemi yedi afiyetle beni de. Siz diplomasına imzalarınızı attınız, şimdi yine soruyorum sayın hocam pişman mısınız? İmzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristleri yarattınız, kararttınız, 25 senedir beklediğim aydınlık geleceğimi, biraz abarttınız!...


Etki Tepki
(Hayatın boyunca calısıyorsun, 30 yıl boyunca yaptıgın seyin farklılık yaratacagını düşünerek yasıyorsun, insanlar için önemli oldugunu sanıyorsun bir sabah uyandıgında sunu anlıyorsun: hayır.. orda kücük bir hatan var, sen harcanabiliyorsun, aman tanrım..)
SAGOPA VERSE
Sabır taşım kırıldı istilası başlamıştı, pesimist her umudun canını alana, yalana bürünen geride kalana, canıma taklatan ki kanıma yanaşan yılana, Sagopa yüz bela tadında komutan ve karavebada,tek safhada yoluna düz gider bu pesimist hardrhymer, baskılarda ezilen her yürek duruldu, durduruldu, askılarda boyunu ölçtüler, hesapta ibret ettiler ve yaşlılar yarattı paslı mutluluklar komada (da!)

MISTA BROWN VERSE
Nobody cares about your problems!
Its just the $$$ that count!
In this life, give it or take it
Adventures dont exist!
Your grandpa broke his bones killing it
Every day and night
Seeking the skills and dont get the bliss
Cant you see you dont deserve the kiss?
What you thought was true
Is just another reason to take the kicks
Pissed off at the pessimism,close your eyes
AND SCREAM!
Cuz it aint going away, serve your peers and
Earn that little trust
The beat will come and haunt you in the dust
They're coming to get you through the rust
Mommy can the lights stay on please?
Wait, the memories are killing the beats
Feel the hisses of the snake
Under your matrass ready to bite your soul
Mista Sagopa K. and Mista B. can't fight no more!

Nakarat:
Konuşmakla varılır hedefe, gayret!...Etki-tepki,iteler yetki .
Ve reddi terket yetti. Artık artı konulur ve yaşama, eksi silinir
Her gününde nötr olur ve darısı başına denilir.

VERSE 2
Komada tüm bakışlar,aşikar civarlar artık dar ve yüz dönümlük, yüz görümlük tüm mezarlar doldular. Duvarda çerçeveydi yaşanan anılar, bir tebessüm etse göz dolar, taşar sular ve ruhumu sel basar ve kalbimde bir küçük çocuk yaşar. Yastık altı masallarıyla uyuya kaldı her çocukluk, nöbete kaldı kör burukluk, sabaha rüştü tez karanlık, hazlar ormanında dev sazlar, notaya döktü düşünü, sayıkladın kesin!...
Ve annen ekini tuttu geçti yavrum elimi tut..şşşşşşhhhh mommy listen

Geçmişi Gölgeye Teslim Ettim
VERSE 1
Yapılan her savaşta bir çıkar ve de imzalanan her barışta bir zarar var biz, varımızı ortaya koysak yoğumuzla utanırız. Elimizdekini cebimize tıksak, “tırsak kısrak savaşa havlu attı” der ve sırıtırlar. Dalga bu devrin baş motivesi. Ne kadar güler ise düşman o kadar ağlatır seni, kendini geçmişteki geri adımlarından kurtar, ışık ileride parlar ve yamyamlar var burası dar. Her an önünde yar, Tanrılar sözlüğünde buna sınama denir, sınavın elbet sonu gelir, notuna göre bedelini öderiz bu geçmişin bu kesin. Zaten inancımız olmasa var olmanın anlamı anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi? Ve bu zamanlama, kaderimizin yanlışı ya da doğrusu, olgusu yoktur, kukla duygusu, askıya alınan o insan bulgusu, tekrar edilen o geçmiş döngüsü, karasis örtüsü; gölgelerin emaneti sen misin? Karanlıklar çöktüğünde gömülesi bedelin ve eskide kalan soğuk iklimlerin. Dostuna attığın tekmenin ya da hiçe saydığın ilahi adaletin bir sonucu olmalı bu da kesin, sen teksin takibinde geçmişin!...


Nakarat
Geçmişi gölgeye teslim ettim ve şimdi gölgeler takibimde,ardımda bir yığın manzara.
Sorgusu başladı yarının ufukta gün batmakta, her gelişin bir gidişi meçhuşle farz arz ederim sorgumu kesin. Gün dönümünde sıradaki gelsin gölgemi karanlığa teslim edin.


VERSE 2
Anlam veremediğim bir yığın manzara peşimize takılmış ve cereyan eden çıkar savaşları kalbimizi yerinden çıkarmış ya barış?... Minik ellerinizle yakaladığınız o büyük kelebekleri öldürebilirsiniz. Herşey cüsse değil yeterki küstürmeyin çocuğu, öldürmeyin kendinizi, yok oluşu simgeler umut katliamı, yarın bir kapıdır ve sen uykudan o kapıdan geçmek için uyanırsın. İnsanların icadı kukla medeniyetinde herkesin bağlı olduğu bir ipi var, ipi tutan Tanrılar akıbetini sorgular, bulgular yargılar bir oyun gibidir adı yaşamaktır, ölümse oyunun sonudur. Her nedense oyunun sonu yok gibidir, bir gider biri gelir. Ve birini eler, siler kendini oyunun listesinden, simgelerde saklanır gidişinin nedeni ve her geçmiş gölgelere emanet edilir, gelecek sansüre maruz kalmış,belirsizdir. Bu nedenle seni takibe alan gölgelerdir. Sen yürüdükçe seni sorgular ve bir gün güneş batar. Geçmişi gölgeye teslim ettim ve şimdi gölgeler takibimde,ardımda bir yığın manzara, sorgusu başladı.


İskeletler Diyarında Bir Et Parçasıyım
VERSE 1
Yarını olmayan dünlere yazılmış her şiir ve şair olmuş her fikir ki kaleme düşmüş her sözü. Hep karanlık anlatıldı şarkılarda günyüzü. Yalpalayan ömürler aşikar hüzün görüntüsü. Yalnızlıkla sevişir oldun, karanlık hep zifir ve gökyüzünde güneşin doğum sancılarını bekledin. Doğmamış çocuktu doğacak, her ışık hazin sihir ki; hediye olacak her yarın manevi hazinedir, vasiyetimdir, cümlelerimin her kelimesi sahi asi, Sagopa yorgun tek tabanca 26 arifesi. Kimler önüne geçebilir zamanın akışının, cümlelerimin noktalarına kaç zamanda ulaşırım. Yaşarım iskeletler diyarında bir et parçasıyım. Varımı yoktan aldım. Daldım çoktan derin uykuma vardım, beklemekle geçti yıllarım ve kar beyazdı saçlarım, karamsar yazdı rhyme'larım ve tarumardı sabrım,harbi yaşadım benliğimle çok savaştım yazdım olmadı ve kaçtım, rap uzattı elini çekti kulağımı. 'yaz' dedi! Emir bir farzdır. Farzın adresinde sen ikamet halinde, bu Tanrı'dan bir arzdır. Öylesine güç oldu, böylesine bir gidişi resmetmek, kalemi makina yaptım, her çizikte kareler aldım, sundum önüne Yaradanın ve bekledim cevabını, hep cevapsız kaldı çağrım, bağırdım!...

Nakarat

Raks edemedim yine yenildim, aksimi göremedim kör oldum
Haksızın vuramadım şakağına, baksın kör gözlerime...

VERSE 2
Çuvala konulan her ölüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkılan her virandı parasal harbe itilen, zoraki savaşa alınanlardı okulu terkedenler ve eli bıçaklı her bebeydi kabusumda raks edenler, buna da çok şükür demekle geçti onca garibe sene ve lehine gidişi rehine tuttuk fethine kalktık, olmamış diyarların adını koyduk,otura kaldık, kıçımız üstü isyan ettik.
Kadere sıvadık (yo!...)horoskoplarınla yarına bir bakış mı bugünün, aksilikle geleni dışlamak mı sömürün, hepiniz gömülün, fallar oynasın bu oyunu,sallar sallasın sonunu, bir duada gizli ödülün, bir nazarda saklı hüznün, temelli var oluş hayali, boşunadır vaatleri, sisteminde virüsü saklar her beyin ve an çatar atak yapar ve bin çuval ceset kapar, tenhalar yüz görümlük, yurt olur zaman donar.


Kalbim Krizin Bekçisi Olmuş
(Ben yine anlatmak istiyorum HADİ !!!)
Batımda gün yine sokaklar ıssız, şarapkolikler ve para peşinde eli bıçaklılar, sabah yumruk konuşur, gecelerimde silahın notaları, derinde bir sela sabahları, gazetelerde ölümün ibret etkisi, mafya evreninde yaratılan kahraman adamlar, haraçla kazanılan günahlar(GÜNAH),evimin önüne dizilen onca sarhoşun nağrası ve polisin etkisizce boş fiilleri, güvenliğim mi yoksa benliğim mi idam anlarında terlemekteki? kinime yemdi şiddetin meyvesi, bizse bunca yıkıma katıla katıla sırıtır olduk, eylemim rapimle fiile dönüşecektir bilesiniz.Dağdan inme ayıların temelli cahiliyetine vizeyle karşılık verildi, kondular getirdi betonu, başbakan bir metro yerine doğamı geriye ver!... kültürüm piç oldu, özür için dilekçe ver!...ben yarındım ancak aldınız elimden bugünümü kimliğimden utanır oldum, Türkiye burası değil, hep sefil bakışlar onumun dokuzu psiko bunalım 24 saatte 3'lü çevirir sen-ölüm-kalım!...

(NAKARAT)
Dünya kerhanesinde bakire değilsin,tecavüz edenler var
gözlerim de sağanak yağışta, kalbim krizin bekçisi olmuş
Yak ta ver sigarama derdimi anlatayım duman olsun bu rapim
ben çaresiz avare gezerken,gözyaşlarım yaşlanır oldu.

Bakışlarımda kara ifade,istifade edilemeyen o masumiyetim, yüzünde meymenet göremediğiniz tüm liriklerimle bir bütün ben,tüter tütün yazar çizer stilo.sadakatim gömüldü dilime. sus!...dedirtmedim. kus!... günahların sevabı bulunamaz yunus.Prangalarda raks ederken ağlamaklı bakışın öncüsü, kısır döngüsünde tanıdık her bir muhterem cılız bitki örtüsünde,tanıdık her bir muhterem cılız bitki örtüsünde. civarda depremin korkusu ve bilgilerini yokla,fazla soru da sorma zaten halim kalmadı, hasta adamı yatağa yatırın artık, bin asırlık bekçi ülkemin damarlarında kan bırakmadı, bazı bazı bazılarımız,tepeden izlerken kakılmışları, çalınmış hırsları,sessiz yalvarışlarını duy gözlerimin,bak hadi!!!...

Karabiber Duası
Kibritin kıvılcımıyla başlar an, kiralık katil oldum duygularına şimdi ağla!
Kaç kiracı kovabilirsin dünyandan, nedeni yoksun
arzularından bahçe yapsan tohumuna suyunu serpeler misin pesimistin?
Sendeler mi kalemim? Sezin, kesilecek mi biletin? Kinde yaşar alemim,
cenazemin omuzlarında yazılı KARABİBER DUASI, rap karahaber selası kalpte hep biçare tep şu seli,
kolayca yüklenip kaldırdınız cenazemi, geride hep bükük boyunla anıla geldim, gücünüz yetmedi mi?
Elendi insanoğlu gün be gün, hüzün tünellerinde fareler hücumda,
sen yüzünde terlerinle savaşır haldesin yazık!
Mahrem Adem günahla yanacak, uluya servis olacak madem bilinki men haraben,
huzur ne darem. Koca hestiy aya bedenem.

Cenazemin omuzlarında yazılı KARABİBER DUASI rap
Karahaber selası, kalpte hep biçare, dudaklarımda
Senfonim çalarken hep duacım oldun Bass-drum
Koca hestiy aya bedenem (bedenim acaba nerelerdesin?)

Doğrunun önünde duramaz olmuş insanoğlu
KARABİBER DUASI lanetimin son ezgisi
Işığın içine bakamaz olmuş insanoğlu
Korkar olmuş ölmüş ruhlardan,gelecekten
Hesap soramaz olmuş insanoğlu
Bu tanklarla yapılmış dünyanın gerçeklerinden
Acıyı çekemez olmuş bedenim
Hergün acılarla sevişmekten hissedememiş duyguları
Ağla sen de haline benim gibi
Sessizliğin içinde kaybolan ruhlar gibi
Suskun olma haline, konuş dünyaya
Paranın kölesi olmuş insanoğlu
Yanlış bedenlerle ruh doğru mu sistemin katili
Sonuçta karabiber duası hümanist olmuş
Geçmişte yaşatılanlar yüzünden sözlerim
Ben hep bu duayı özlerim, duyamazsam açık gider gözlerim


Karikatür Komedya
Cihanda kaybolan yıllarım ve içine düştüğüm feci günahlarım, sakladığım sevaplarımla yaşadım. Faciaların bedelleriyle ağladım, ben anladım, karikatür komedya koydum adını buranın. Deneyiminle deneyi bir denek misin Sago? Gırtlağında halata bağlı sen binek misin Sago? Rüzgârın hızıyla savrulur sözün elaleme. Onların şamarlarında ezilen bir sinek misin Sago? Rap dölüyle üreyen her satır karamsarhanenin dili, Sagopa yaşlı bir çocuktu zaten yıllar öncesi. Aknelerime dokunamazdım, kan gölü olurdu suratım, lisede aynadan kaçardım, yorgan altı ağlardım. Ben parayla geç tanıştım, çok güzeldi aşık olamadım, yine de vardı kalbini çaldığı dostlarım. Ben onunla "merhaba" sohbetinde kaldım, yüz göz olamadım, aldattığı dostlarımda merabalaşırım. Yağmalanmış her taraf ve hibme olmuş ber taraf, kadim bedenler işgüzar seçil ve seç civarlarında tek mi kaldı Kajmeran? Dudaklarımda bal yok, oysa tek dilekti mutluluk.

Sönen mumun emanetiydi gözüme sanki karanlık, dönen şu dünya sanki taş ve biz içinde çorbalık. Katıksız iyiyi bulana dek mi sürecek tek devamlılık? Beddua, kötüyü servis edene sordum. Biz doğarken dargındık. Hoş seda duyun sabah bir martı uçurun gökyüzünden, hediye edilen günlerinde bir duacı ol uluya anlaşılmadan kapanmasın, o gözlerin sulanmasın darbeler yesen de yüreğine affetmek en asil intikam. Varsa bir duvar dayan, yoksa bir duvar yarat, karanlık olduğunda mumdan bir güneş yarat, kanatların kırılmasın, umutların nicesi 24 karat. Belki talan olan o manzaran tedavi acizi. Ya belki kalanı hür tutan ümit tebessümünde yaralı kim bilir? Sen sefilse duygular, ömrün yarısı yalpalar, zamanda doğar o anlar ya da bir anda yok olurlar. Kalleş olsa dahi bir an için o yadigâr dostlar, etme ses ve affet, bir gülücük haşlar. Gözlerinde damla yaş var. Bir hüsran aldı can hicranla kanar.


Kör Savaşçı
sagopa:
ben uyku dolu bu gözlerimle baktım ahalime ve kelime topladım çuvalla bendime, sınırda çattım halime, savaştım kör savaşçı arenasında kendime sataştı sözlerim aleyhime, hep arbede!... solar bu güller, anısı geride tek dikenle anılır. lehine tebessüm eden azaplar oldu, kezzap içti intihar çocuklarım, zamanda yorulan elvedalarım. pes etti, öldürüldü tüm devalarım. ey rapin oğlu!... gözlerinde yaş düellosu ve kötürüm oldu ince ruhlar ordusu, son arzusunda anlaşıldı ölümün korkusu, tuhaf kokusu sardı, bedenim cellat yolcusu 'yok' olgusu. sükut lütfu dileyen ellerim telaşla açılıverdi göklere, panik içinde koşar adımla kaçışıyordu tüm dualarım derinlere, bense dipte boğuluyordum, tek savaşıyordum en derinde. arenasında kör savaşçı ellerinde yok silah, siyah karanlık ortasında savaşıyor,zor!...

mista brown:
i hate the way you look at me
just like the little piece of thrash
under the carpet
ready to tear the heartbeat
i'm broken
living bad luck, i'm always dirty
not in the mind but in the soul!
always ready to go
to the street with no name
save me from this bad game
my life's been lame
turning the wheels on the bus round and round
reflection in the mirror makes me sick
days gone by like mad
filling the space with things i've never had
anxiety and stress
ran out of pain with nothing to gain i'm slain
the mental institute is....full of guys like me and mic
hit the light and say goodnight
can't take the strife uh....
notebooks filled with fright
killing the pens with all the presence on the pad
sad, i never got the math!

Küheylan
Sokaklar Artık Boş Birer Dünya.
Ne Bir Sigara Ne De Bir Kola Kutusu
Yukarıda Sis Bulutu Ve Umudu Taşıyan Kimse Yok.
Yumuldu Gözüm, Derinden Gelen Ses Boğuk,
Tek Başınayım Dünyada. Hiç Kadarım, Adımlarım Kadar Yaşarım (Yeah)
Ayakkabılarımın Aşınan Ayakları Serserifil Vücuduma Kefil Ben Yürüdüm, Tarihim Geçti Çürüdüm, Kendimi Sürüdüm. Dün Büyüdüm, Bugün Sanki ölüyüm.
Aklıma Konuk Olan Görüntülerde Siz Bileklerimi Sıktınız, Ben Gözlerimi Kıstım Ve Hılsım Kalbime Indi Ve Surat Yazıtıma Kazıdım Kollarımda Kalan Izleri, Yeniden Içime Attım O Gizleri.
Gizlerin Odası Derinde Kilitli, Adaletin Sırtı Dönek.
Yirmi Beş Senelik Beni Gömek. Elimde Mezara Kürek.

(x2)
Ayaklarım Yılların Çelebisi Ve Ben Küheylan.
Ceylan Kaçarken Yoruldu, Kaptı Kaplan.
Yolum Uzun Sonu Kısa Vücudum Emanet Ayaklarıma.
Duasız Bir Yolcuyum, Adaletin Sırtı Dönek.
Yirmi Beş Senelik Beni Gömek. Elimde Mezara Kürek, Hadi Gidelim.

Yo Hadi Gidelim Ve Beni Gömelim.
Yolumuz Uzun Sonu Kısa, Bu Kıssada Bir Hisse
Yoksa Yanına Al Ve Kendini Tokatla.
Ağlayan Sana Sor Ve Öğret Dersini,
Kendine Zırhını Giy Ve Savaş Kendinle Ve Barışı Bekle.
Çatışmalarda Onurunu Koru Ve Sık Tetiği Ve Gururun Katilin Olsun.
Sen Sana Kıy Barış Masasında Nöbet Yok.
Bir Yığın Insan Gördüm Günlükleri Dolabında Gizli Saklı,
Kendiyle Mektuplaşan Ya Da Kendiyle Konuşan.
Dününü Unuttu Hepsi.
Günler Günlüklere Küstü Ya Da Günlük Yazara Kara Kara Önlük Giydi,
Son Mektup Kalbine Sıktı.
Aklıma çaya Gelen Görüntülerde Çalmıştınız Kalbimi,
Kırmıştım Annemi Dahi. Bir Özür Vahi, Bir Ömür Fani,
Ödemem Zor Bu Bedeli Ve Ebedi.
Buruk Döndü Kalbin Bir Selamsız Deşti Kendini,
Ben Bendimi Yardım Ve Yardım Eden Olmadı, Tek Kaldım.
Kazıdım Surat Yazıtıma Gerçeği.
Dostun Adı Var Kendi Yok Ve Herkes Sadece Vatandaş
Çöplüteki isimler Gerideki Hatalarım.
Düştüğüm Her Kuyuda Bir Canavar Tanıdım,
Korktum lakin Elini Sıktım. Ben Bir Anıyım,
Yirmi Beş Sene Kendimle Yaşadım, Yetti.

(x2)
Ayaklarım Yılların Çelebisi Ve Ben Küheylan.
Ceylan Kaçarken Yoruldu, Kaptı Kaplan.
Yolum Uzun Sonu Kısa Vücudum Emanet Ayaklarıma.
Duasız Bir Yolcuyum, Adaletin Sırtı Dönek.
Yirmi Beş Senelik Beni Gömek.
Elimde Mezara Kürek, Hadi Gidelim.

Küheylan
Sokaklar Artık Boş Birer Dünya.
Ne Bir Sigara Ne De Bir Kola Kutusu
Yukarıda Sis Bulutu Ve Umudu Taşıyan Kimse Yok.
Yumuldu Gözüm, Derinden Gelen Ses Boğuk,
Tek Başınayım Dünyada. Hiç Kadarım, Adımlarım Kadar Yaşarım (Yeah)
Ayakkabılarımın Aşınan Ayakları Serserifil Vücuduma Kefil Ben Yürüdüm, Tarihim Geçti Çürüdüm, Kendimi Sürüdüm. Dün Büyüdüm, Bugün Sanki ölüyüm.
Aklıma Konuk Olan Görüntülerde Siz Bileklerimi Sıktınız, Ben Gözlerimi Kıstım Ve Hılsım Kalbime Indi Ve Surat Yazıtıma Kazıdım Kollarımda Kalan Izleri, Yeniden Içime Attım O Gizleri.
Gizlerin Odası Derinde Kilitli, Adaletin Sırtı Dönek.
Yirmi Beş Senelik Beni Gömek. Elimde Mezara Kürek.

(x2)
Ayaklarım Yılların Çelebisi Ve Ben Küheylan.
Ceylan Kaçarken Yoruldu, Kaptı Kaplan.
Yolum Uzun Sonu Kısa Vücudum Emanet Ayaklarıma.
Duasız Bir Yolcuyum, Adaletin Sırtı Dönek.
Yirmi Beş Senelik Beni Gömek. Elimde Mezara Kürek, Hadi Gidelim.

Yo Hadi Gidelim Ve Beni Gömelim.
Yolumuz Uzun Sonu Kısa, Bu Kıssada Bir Hisse
Yoksa Yanına Al Ve Kendini Tokatla.
Ağlayan Sana Sor Ve Öğret Dersini,
Kendine Zırhını Giy Ve Savaş Kendinle Ve Barışı Bekle.
Çatışmalarda Onurunu Koru Ve Sık Tetiği Ve Gururun Katilin Olsun.
Sen Sana Kıy Barış Masasında Nöbet Yok.
Bir Yığın Insan Gördüm Günlükleri Dolabında Gizli Saklı,
Kendiyle Mektuplaşan Ya Da Kendiyle Konuşan.
Dününü Unuttu Hepsi.
Günler Günlüklere Küstü Ya Da Günlük Yazara Kara Kara Önlük Giydi,
Son Mektup Kalbine Sıktı.
Aklıma çaya Gelen Görüntülerde Çalmıştınız Kalbimi,
Kırmıştım Annemi Dahi. Bir Özür Vahi, Bir Ömür Fani,
Ödemem Zor Bu Bedeli Ve Ebedi.
Buruk Döndü Kalbin Bir Selamsız Deşti Kendini,
Ben Bendimi Yardım Ve Yardım Eden Olmadı, Tek Kaldım.
Kazıdım Surat Yazıtıma Gerçeği.
Dostun Adı Var Kendi Yok Ve Herkes Sadece Vatandaş
Çöplüteki isimler Gerideki Hatalarım.
Düştüğüm Her Kuyuda Bir Canavar Tanıdım,
Korktum lakin Elini Sıktım. Ben Bir Anıyım,
Yirmi Beş Sene Kendimle Yaşadım, Yetti.

(x2)
Ayaklarım Yılların Çelebisi Ve Ben Küheylan.
Ceylan Kaçarken Yoruldu, Kaptı Kaplan.
Yolum Uzun Sonu Kısa Vücudum Emanet Ayaklarıma.
Duasız Bir Yolcuyum, Adaletin Sırtı Dönek.
Yirmi Beş Senelik Beni Gömek.
Elimde Mezara Kürek, Hadi Gidelim.

Küheylan
Sokaklar Artık Boş Birer Dünya.
Ne Bir Sigara Ne De Bir Kola Kutusu
Yukarıda Sis Bulutu Ve Umudu Taşıyan Kimse Yok.
Yumuldu Gözüm, Derinden Gelen Ses Boğuk,
Tek Başınayım Dünyada. Hiç Kadarım, Adımlarım Kadar Yaşarım (Yeah)
Ayakkabılarımın Aşınan Ayakları Serserifil Vücuduma Kefil Ben Yürüdüm, Tarihim Geçti Çürüdüm, Kendimi Sürüdüm. Dün Büyüdüm, Bugün Sanki ölüyüm.
Aklıma Konuk Olan Görüntülerde Siz Bileklerimi Sıktınız, Ben Gözlerimi Kıstım Ve Hılsım Kalbime Indi Ve Surat Yazıtıma Kazıdım Kollarımda Kalan Izleri, Yeniden Içime Attım O Gizleri.
Gizlerin Odası Derinde Kilitli, Adaletin Sırtı Dönek.
Yirmi Beş Senelik Beni Gömek. Elimde Mezara Kürek.

(x2)
Ayaklarım Yılların Çelebisi Ve Ben Küheylan.
Ceylan Kaçarken Yoruldu, Kaptı Kaplan.
Yolum Uzun Sonu Kısa Vücudum Emanet Ayaklarıma.
Duasız Bir Yolcuyum, Adaletin Sırtı Dönek.
Yirmi Beş Senelik Beni Gömek. Elimde Mezara Kürek, Hadi Gidelim.

Yo Hadi Gidelim Ve Beni Gömelim.
Yolumuz Uzun Sonu Kısa, Bu Kıssada Bir Hisse
Yoksa Yanına Al Ve Kendini Tokatla.
Ağlayan Sana Sor Ve Öğret Dersini,
Kendine Zırhını Giy Ve Savaş Kendinle Ve Barışı Bekle.
Çatışmalarda Onurunu Koru Ve Sık Tetiği Ve Gururun Katilin Olsun.
Sen Sana Kıy Barış Masasında Nöbet Yok.
Bir Yığın Insan Gördüm Günlükleri Dolabında Gizli Saklı,
Kendiyle Mektuplaşan Ya Da Kendiyle Konuşan.
Dününü Unuttu Hepsi.
Günler Günlüklere Küstü Ya Da Günlük Yazara Kara Kara Önlük Giydi,
Son Mektup Kalbine Sıktı.
Aklıma çaya Gelen Görüntülerde Çalmıştınız Kalbimi,
Kırmıştım Annemi Dahi. Bir Özür Vahi, Bir Ömür Fani,
Ödemem Zor Bu Bedeli Ve Ebedi.
Buruk Döndü Kalbin Bir Selamsız Deşti Kendini,
Ben Bendimi Yardım Ve Yardım Eden Olmadı, Tek Kaldım.
Kazıdım Surat Yazıtıma Gerçeği.
Dostun Adı Var Kendi Yok Ve Herkes Sadece Vatandaş
Çöplüteki isimler Gerideki Hatalarım.
Düştüğüm Her Kuyuda Bir Canavar Tanıdım,
Korktum lakin Elini Sıktım. Ben Bir Anıyım,
Yirmi Beş Sene Kendimle Yaşadım, Yetti.

(x2)
Ayaklarım Yılların Çelebisi Ve Ben Küheylan.
Ceylan Kaçarken Yoruldu, Kaptı Kaplan.
Yolum Uzun Sonu Kısa Vücudum Emanet Ayaklarıma.
Duasız Bir Yolcuyum, Adaletin Sırtı Dönek.
Yirmi Beş Senelik Beni Gömek.
Elimde Mezara Kürek, Hadi Gidelim.
 

sagopa kajmer ve kolera © 2008. Chaotic Soul :: Converted by Randomness